آیین نامه انضباطی شرکت
ماده 1. برابر مقررات ابلاغی از سوی کمیته محترم نظارت بر شرکت های بازاریابی شبکه ای، سیستم ثبت نارضایتی در شرکتبه منظور برطرف شدن نارضایتی های مطرح شده توسط هر یک از نمایندگان فروش و مصرف کنندگان در نظر گرفته شده است.
تبصره 1- ثبت نارضایتی و پیگیری از این طریق، هیچ گونه منعی جهت پیگیری نارضایتی ها در مراجع قضایی ایجاد نخواهد کرد.
ماده 2. هر یک از نمایندگان فروش و یا مصرف کنندگان جهت درج نارضایتی در ابتدا باید مشکل خود را از طریق تارنمای رسمی شرکت که مرتبط با موضوع نارضایتی است مطرح کنند و کد رهگیری حل اختلاف درونی شرکت را دریافت نمایند تا مدیر ناظر منتخب شرکت طبق برنامه زمانبندی مشخص رسیدگی و مورد را حل و فصل نماید.
ماده 3. در صورتی که به هر علتی رضایت برای فرد ناراضی جلب نشد، وی میتواند با استفاده از کد رهگیری مربوطه موضوع را در کمیته بیرونی رسیدگی کننده به نارضایتی، پیگیری نماید. تمامی کاربران توجه داشته باشند، جهت پیگیری نارضایتی در کمیته بیرونی تارنمای بازاریابی شبکه ای باید کد 14 رقمی رهگیری را از تارنمای رسمی شرکت دریافت کرده باشند و در قسمت رسیدگی به نارضایتی (کمیته بیرونی) وارد نمایند، در غیر این صورت امکان درج نارضایتی نخواهد بود.
تبصره 1– مصرف کنندگان و نمایندگان فروش در ابتدا باید نارضایتی خود را در برنامه حل اختلاف درونی شرکت مطرح کرده و در صورت عدم پذیرش نتیجه، میتوانند نارضایتی خود را در برنامه حل اختلاف «بیرونی»، در سایت www.easnaf.irمطرح کنند.
ماده 4. موارد اشاره شده در ذیل در برنامه حل اختلاف درونی، در شرکتهای فروش مستقیم چندسطحی بررسی می شود:
الف) اعلام نارضایتی نماینده فروش از شرکت؛
ب) اعلام نارضایتی شرکت از شرکت؛
ج) اعلام نارضایتی مشتری از شرکت؛
د) اعلام نارضایتی نماینده فروش از نماینده فروش همان شرکت؛
ه) اعلام نارضایتی مشتری از نماینده فروش.
تبصره 1- در سه حالت اول که در یک طرف نارضایتی، شرکت قرار دارد، در صورت عدم رضایت از نتیجه حاصله (بعد از طرح مشکل در داخل شرکت و اخذ کد حل اختلاف درونی شرکت)، طرفین می توانند نارضایتی خود را در کمیته بیرونی مطرح کنند.
تبصره 2– نارضایتی های 2 حالت دیگر (اعلام نارضایتی نماینده فروش از نماینده فروش همان شرکت و اعلام نارضایتی مشتری از نماینده فروش) تنها باید در کمیته درونی شرکت مطرح شوند.
ماده 5. برنامه حل اختلاف درونی باید خصوصیات زیر را در بر داشته باشد:
الف) منصفانه و دارای عملکرد سریع
ب) هدفمند و شفاف
ج) دسترسی آسان
د) رایگان
ماده 6. در صورتی که یک نماینده فروش یا مشتری نارضایتی خود را از طریق مراجع قانونی و خارج از برنامه حل اختلاف درونی شرکت مطرح کرده است، شرکت نباید نارضایتی را در برنامه حل اختلاف خود بررسی کند و همچنین نماینده فروش و مشتری را باید از این امر مطلع سازد.
تبصره 1- در صورتی شرکت میتواند نارضایتی را در برنامه حل اختلاف درونی خود مورد بررسی قرار دهد که نماینده فروش یا مشتری از ادامه روند رسیدگی به نارضایتی در مراجع قانونی دیگر با رضایت خود خودداری کند.
ماده 7. بعد از ارسال نارضایتی از سوی نماینده فروش یا مشتری به بخش حل اختلاف درونی شرکت، مدیر ناظر ظرف مدت 3 روز کاری اطلاعات را برای طرف دیگر ارسال میکند. خوانده موظف است حداکثر ظرف مدت 5 روز کاری اطلاعات درخواستی را برای مدیر ناظر شرکت ارسال کند. در صورت عدم دریافت پاسخ در این مدت، مدیر ناظر نتیجه را به نفع شخص ناراضی اعلام خواهد کرد. در صورت ارسال اطلاعات و توضیحات لازم از سوی خوانده، مدیر ناظر حداکثر در مدت 10 روز کاری نتیجه را اعلام خواهد کرد.
ماده 8. شرکت جهت تحقق برنامه حل اختلاف درونی اقدام به تشکیل کمیته انضباطی متشکل از سه عضو منتخب از وکلای دادگستری نموده و آرای این کمیته، در حدود صلاحیت های تعیینی به موجب این قانون و پس از تأیید مدیر ناظر شرکت، قطعی و لازم الاجراست.
ماده 9. رسیدگی به نارضایتی های اعلامی وفق ماده 4 و همچنین رسیدگی به تخلفات نمایندگان فروش در خصوص نقض قوانین و مقررات، دستورالعمل ها و آیین نامه های اعلامی از سوی شرکت و مراجع ذی صلاح در صلاحیت کمیته انضباطی شرکت بوده و در سایر موارد مدیر ناظر مستقیماً رسیدگی خواهد نمود.
ماده 10. شرکت در طول زمان قرارداد (عضویت) امکان دارد اطلاعاتی شامل گزارشات زیرمجموعه ها، فهرست مشتریان، گزارشات کاری و سایر اطلاعات تجاری مربوطه را در اختیار نماینده فروش قرار دهد. چنین اطلاعاتی - چه به شکل الکترونیکی و چه کتبی - اطلاعات محرمانه محسوب می شوند و فقط جهت آگاهی نمایندگان فروش از امور مرتبط با عضویتش به وی ارائه می گردد.
تبصره 1– نمایندگان فروش تنها مجاز به استفاده از این اطلاعات جهت بهبود برنامه ریزی، فروش، خدمات و آموزش طی روند کاری خویش بوده و ملزم به حفظ و نگهداری چنین اطلاعاتی هستند. نمایندگان فروش نباید این اطلاعات را در اختیار اشخاص ثالث قرار دهند و همچنین نباید اینگونه اطلاعات را مستقیم یا غیرمستقیم برای فعالیت های غیرکاری خویش مورد استفاده قرار دهند و پس از لغو عضویت نیز به هیچ عنوان اجازه بهره برداری از اطلاعات مذکور را ندارند.
تبصره 2– به موجب این مقررات مسئولیت های حقوقی و کیفری ناشی از سوء استفاده از اطلاعات ارائه شده به نماینده فروش مستقیماً، متوجه شخص وی خواهد بود. در صورت هر گونه سوء استفاده یا انتقال و افشای این اطلاعات از سوی نماینده فروش، وی موظف به پاسخگویی در مراجع قانونی خواهد بود.
ماده 11. کلیه اطلاعات کاری تجارت پاسارگاد با کارگزاران، واسطه ها، نمایندگان فروش و تأمین کنندگان خود محرمانه است. در دسترس قرار دادن این گونه اطلاعات در حیطه اختیارات شرکت است. لذا، هر گونه تلاش اعضاء جهت دسترسی به این اطلاعات به طور مستقیم یا غیرمستقیم ممنوع بوده و با افراد خاطی برابر دستورالعمل های داخلی برخورد خواهد شد.
ماده 12. نماینده فروش موظف به رعایت اصول احتیاطی در راستای حفظ گذر واژه ورود به دفتر کار مجازی خویش است و تجارت پاسارگاد در رابطه با نفوذ افراد دیگر به دفتر کار مجازی نمایندگان فروش هیچ مسئولیتی ندارد.
تبصره 1– در صورت هر گونه اقدام از طریق شناسه کاربری نماینده فروش، برای هک کردن و یا ایجاد اخلال در سیستم های شرکت، شناسه نماینده برای همیشه مسدود خواهد شد و جبران کلیه خسارات وارده به شرکت به عهده وی می باشد.
ماده 13. روابط مالی یا کاری میان نمایندگان فروش و مصرف کنندگان آنها روابطی است شخصی و تجارت پاسارگاد، به موجب این مقررات نسبت به کلیه تبعات و آثار حاصله این روابط، از خود سلب مسئولیت می نماید.
تبصره 1– در صورتی که روابط مالی فی مابین، مصداق نقض قوانین و مقررات داخلی شرکت و یا سایر قوانین و مقررات مرتبط با بازاریابی شبکه ای باشد، شرکت می تواند از طریق طرح موضوع در کمیته انضباطی نسبت به اعمال مقررات در خصوص متخلفین اقدام نماید.
ماده 14 . نماینده فروش حق انعقاد قرارداد به نیابت یا نمایندگی از شرکت تجارت پاسارگاد با اشخاص حقیقی یا حقوقی را ندارد و مجاز نیست خود را به عنوان کارگزار یا کارمند شرکت معرفی کند.
ماده 15. هر گونه دخالت نماینده فروش در امور مربوط به نماینده فروش ِ خارج از زیرمجموعه خود اعم از آموزش، راهنمایی، انجام هماهنگی و ... ممنوع است.
ماده 16. نماینده فروش باید هنگام معرفی تجارت و جذب نمایندگان فروش جدید به آنها تأکید کند که این یک فرصت شغلی در راستای راه اندازی یک تجارت مستقل است و رابطه استخدامی میان فرد دعوت شده و شرکت ایجاد نمی کند.
ماده 17. اخذ وجه نقد یا هر نوع مال غیرنقدی توسط هر یک از نمایندگان فروش جهت معرفی شرکت به اشخاص و نمایندگان زیرمجموعه، به منظور قرار گرفتن در جایگاه خاصی از طرح سوددهی شرکت، ممنوع می باشد.
ماده 18. نماینده فروش حق بکارگیری افراد زیرمجموعه خود به منظور انجام امور شخصی و یا اموری که خارج از محدوده این کسب و کار محسوب می گردد را ندارد.
ماده 19. نماینده فروش موظف است ضمن مطالعه این قوانین و مقررات، با مراجعه به تارنمای رسمی وزارت محترم صنعت،معدن و تجارت به آدرسwww.easnaf.ir از مقررات و شرایط عمومی بازاریابی شبکه ای در جمهوری اسلامی ایران آگاه گردد. پس از آغاز فعالیت نماینده فروش، هیچ ادعا و مطالبه ای که ناشی از جهل به قوانین باشد، برای شرکت مسموع و قابل پذیرش نمی باشد.
ماده 20. در خط مشی تجارت پاسارگاد هیچ قلمرو یا امتیاز انحصاری برای بازاریابی و فروش تعریف نشده است (به استثناء آنچه که به موجب قوانین و مقررات ابلاغی به صراحت ممنوع اعلام شده است) و نماینده فروش می تواند در هر نقطه از کشور اقدام به فروش شخصی و یا جذب نماینده فروش نماید و هیچ نماینده فروشی اختیار اهدا، فروش، واگذاری یا انتقال چنین امتیاز انحصاری را به دیگران ندارد و به عبارتی هر نماینده فروشی آزاد است که تجارت خود را در هر منطقه ای از کشور برابر مقررات راه اندازی نماید.
ماده 21. برگزاری هر گونه کلاس و یا دوره آموزشی در خارج از محل شعب بدون هماهنگی و اخذ مجوز ممنوع می باشد. بدیهی است با توجه به این موضوع، شرکت مسئولیت هیچ اتفاقی در این زمینه را نخواهد پذیرفت و کلیه تبعات قضایی و انتظامی ناشی از انجام این عمل بر عهده نماینده فروش خاطی است و شرکت با گرفتن تعهد کتبی از وی، از خود رفع مسئولیت خواهد کرد.
تبصره 1- رعایت الزامات مقرر از سوی کمیته محترم نظارت بر بازاریابی شبکه ای و شرکت در خصوص نحوه حضور نمایندگان فروش در کلیه شعب، سمینارها و همایش های برگزار شده از سوی شرکت، توسط نمایندگان فروش با هر رتبه الزامیست.
ماده 22. تجارت پاسارگاد صرفاً مسئولیت مطالب آموزشی ارائه شده در تارنماهای رسمی خود را می پذیرد و چنانچه نماینده فروشی با ارائه اطلاعات غیرواقعی و یا آموزش نادرست موجبات ضرر و زیان شخص ثالث (اعم از نماینده فروش زیرمجموعه، مصرف کننده و ...) را فراهم کند، شخصاً مسئول جبران خسارت وارده خواهد بود.
ماده 23. شرکت جهت بهره گیری از نظرات نمایندگان فروش فعال اقدام به تشکیل شورای مشورتی تجارت پاسارگاد، متشکل از نمایندگان فروش منتخب نموده که نحوه انتخاب اعضای آن و صلاحیت های شورا به موجب دستورالعمل مجزایی از سوی مدیرعامل محترم شرکت ابلاغ خواهد شد.
ماده 24. نماینده فروش موظف به حسن استفاده از امکانات و ابزار شرکت و ملزم به بازتحویل سالم آن به شرکت است و چنانچه در نگهداری اموال تحویل شده به وی قصور نماید، شرکت برای جبران ضرر وارده مجاز به برداشت از پورسانت و پاداش نماینده فروش است.
ماده 25. تمامی اسناد و منابع چاپ شده، ویدئوها، عکس ها، طرح ها و شعارهای تجارت پاسارگاد تحت حمایت قانون کپی رایت هستند و نباید به هیچ شکلی بدون مجوز کتبی قبلی تجارت پاسارگاد، به صورت کامل یا قسمتی از آن بازسازی و استفاده شود.
ماده 26. محتوای وبسایت تجارت پاسارگاد مثل متن، گرافیک، عکس، طرح و برنامه تحت حمایت قانون کپی رایت هستند و نباید بدون مجوز کتبی قبلی تجارت پاسارگاد، برای هیچ گونه اهداف تجاری و غیره مورد استفاده قرار گیرد.
ماده 27. مشاوران فروش باید همه قوانین، مقررات و موازین عضویت شان را رعایت کنند و نباید مبادرت به فعالیت هایی کنند که ممکن است منجر به بدنامی آنها و یا نیوشانیک شود.
ماده 28. نماینده فروش تجارت پاسارگاد نباید محصول یا خدمات هیچ شرکت فروش مستقیم یا غیرمستقیم دیگری را بدون مجوز کتبی تجارت پاسارگادعرضه یا تبلیغ کند. ضمناً، عرضه محصولات شرکت به همراه محصولات متفرقه ممنوع می باشد. در صورت مبادرت به چنین عملی از سوی نماینده فروش، شرکت تجارت پاسارگاد حق لغو یکطرفه و بدون اخطار قبلی این قرارداد را برای خود محفوظ نگه می دارد.
ماده 29. هر یک از طرفین می توانند در شصت روز اول پس از امضای قرارداد آن را فسخ نمایند. پس از انقضای این مدت می بایست پانزده روز قبل از فسخ قرارداد این موضوع به صورت کتبی به طرف دیگر اطلاع رسانی شود.
ماده 30. کلیه اعضاء هنگام حضور در محل شعب شرکت موظف به رعایت موازین اخلاقی و شئونات اسلامی هستند.
ماده 31. فعالیت نماینده فروش در شرکت های متفرقه و غیرقانونی ممنوع می باشد. در صورت احراز عضویت نماینده فروش در این شرکت ها، عضویت فرد بدون اخطار قبلی به صورت دائمی لغو خواهد شد.
ماده 32. در صورت عدم رعایت هر یک از قوانین و مقررات تجارت پاسارگاد و سایر الزامات مربوطه، تصمیمات قانونی شرکت با توجه به نوع و دفعات تکرار آن از سوی نماینده فروش، به شرح ذیل اعمال می گردد:
درجه 1) تذکر شفاهی
درجه 2) اخظار کتبی با درج در سوابق نماینده فروش خاطی
درجه 3) اخطار کتبی با اخذ تعهد کتبی به صورت حضوری از نماینده فروش خاطی
درجه 4) تعلیق یک ماه تا دوازده ماه جایگاه نماینده فروش خاطی
درجه 5) فسخ قرارداد و لغو دائم جایگاه نماینده فروش خاطی
تبصره 1– کمیته انضباطی مجاز است متناسب با اهمیت تخلف ارتکابی که در این مقررات معین گردیده بدون رعایت ترتیب درجات صدرالاشاره، اتخاذ تصمیم نماید.
تبصره 2- در صورتی که کمیته انضباطی تشخیص دهد تخلف واقع توسط متخلف ناشی از آموزش های نمایندگان فروش دیگر (مجموعه بالاسری) می باشد، می تواند علاوه بر متخلف، نسبت به محکومیت آموزش دهنده اتخاذ تصمیم نماید.
تبصره 3– شرکت می تواند برابر تصمیم کمیته انضباطی، خسارات وارده از سوی نماینده فروش متخلف را از پورسانت عملکرد ماه های آتی او کسر نماید.
ماده 33. کلیه مقررات و آیین نامه هایی که از سوی شرکت در خصوص مسائل انضباطی مصوب و از طریق تارنمای شرکت منتشر و به اطلاع نمایندگان فروش رسانده می شود، در حکم این مقررات بوده و ملاک عمل کمیته انضباطی شرکت قرار خواهند گرفت.
ماده 34. تجارت پاسارگاد با هماهنگی کمیته نظارت، حق اصلاح یا تغییر در قوانین و مقررات، قیمت ها و شیوه ارائه کالاها و طرح سوددهی را در هر زمان که مناسب و لازم بداند برای خود محفوظ می دارد و این اصلاحات، به محض تصویب از سوی کمیته نظارت، بر روی تارنمای شرکت قابل اجراست.